2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Kivégezte családját egy 14 éves fiú

Hír TV

2019. szeptember 4., szerda 15:19

Öt családtagját lőtte agyon egy 14 éves fiú az egyesült államokbeli Alabamában. A rendőrséget maga az elkövető hívta fel. A kiérkező egyenruhásoknak azt mondta, hogy a gyilkosságnál használt fegyvert a közelben találta.

Órákon keresztül helyszíneltek a Limestone megyei rendőrök az alabamai Elkmont városában, egy családi házában. Az egyenruhások a lakásban egy felnőtt és 2 gyerek holttestére bukkantak. Két súlyos sérültet is találtak, őket kórházba szállították. Életüket azonban már nem tudták megmenteni.

A mindössze 400 fős településen egy 14 éves fiú kezdett ámokfutásba kedden. A gyerek 5 családtagját lőtte agyon. Édesapját, mostohaanyját és 3 testvérét. A hatóságokat maga tinédzser hívta fel telefonon, ő számolt be a gyilkosság részleteiről is. Az egyenruhásoknak azt mondta, hogy mészárláshoz használt 9 milliméteres kézifegyvert a közelben, az út mentén találta.

Miután a hatóságok hírzárlatot rendeltek el, arról sem adtak tájékoztatást, hogy mi állhatott a bűncselekmény hátterében. A feltételezett elkövető nevét sem hozták nyilvánosságra. A tragédia sokkolta a kisvárost. A tizenéves fiú iskolájába pszichológusok és tanácsadók érkeztek, hogy segítsenek feldolgozni a diákoknak a történteket.

Az elmúlt hónapokban szinte minden hétre jutott egy tömegmészárlás az Egyesült Államokban. Csak augusztus hónapban 53-an vesztették életüket az országban. A texasi El pasóban augusztus 3-án 21 embert lőtt agyon egy ámokfutó. Egy nappal később az ohiói Daytonban pedig 9 emberrel végzett egy fegyveres.Múlt hét szombatján szintén a Texas állambeli Odessaban nyitott tüzet egy férfi. A lövöldözésnek 7 halottja volt. A gyakori támadások miatt egyre többen szigorítanák a fegyvertartás szabályait, de a helyi, illetve a szövetségi törvényhozás többségében elutasítja az ilyen javaslatokat.

 

MTI / Hír TV