2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Kitünteti Sorost Bécs balos vezetése, amiért odaköltözik az egyeteme

A bécsi szocialista-bevándorláspárti "vörös-zöld" városvezetés nagyon örül a Soros-egyetemnek.

  • Kitünteti Sorost Bécs balos vezetése, amiért odaköltözik az egyeteme

Michael Ludwig, Bécs SPÖ-s (szociáldemokrata) polgármestere elmondta, hogy az idei évben a város és a tartomány legmagasabb kitüntetését, a nagy arany becsületrendet Soros Györgynek kívánja adományozni. A végleges döntést Bécs szociáldemokrata-zöld tartományi kormánya jövő kedden fogja meghozni – írja a Vienna Online.

A határozat szerint azzal, hogy a CEU egyes részei a városba költöztek Budapestről, az osztrák főváros tudományos és gazdasági élete annyiban javulni fog, hogy Soros megérdemli az arany becsületrendet. Vélhetően inkább politikai döntésről van szó, hiszen néhány egyetemi kar ennyit biztosan nem dob egy olyan város gazdasági és tudományos életén, mint Bécs.

Bécs egyébként számos szervezet szerint a világ legélhetőbb városa, ezzel kapcsolatban a Kronen Zeitung nyomán néhány napja arról írt a 888.hu, hogy az iszlamista terroristák számára ugyanúgy a világ legélhetőbb városáról van szó, hiszen csak idén több bécsi migránsról is kiderült, hogy az Iszlám Állam tagja.

888.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!