2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Kitört a járvány a Fehér Házban

Kitört a járvány a Fehér Házban - állítja az amerikai elnök szóvivője. Ugyanis Donald Trump elnök és a first lady után megbetegedett a rezidencia egy másik munkatársa is. Az elnöki hivatal mellett a pandémia felütötte már a fejét az amerikai védelmi minisztériumban is. De nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ valamennyi térségében tovább terjed a koronavírus-járvány. A fertőzöttek száma már meghaladta a 36 milliót világszerte.

  • Kitört a járvány a Fehér Házban

Rendőrök járőröznek a Fehér Ház körüli utcákon, amiket a járvány miatt elzártak a járókelők elől. Minden óvintézkedés ellenére, úgy tűnik, a koronavírus mégis bejutott az elnöki rezidencia falai közé. Az amerikai elnök és a first lady után a hivatal egyik tanácsadója is megbetegedett.

Donald Trump hétfőn ugyan elhagyhatta a kórházat, szakértők szerint azonban az elnök még nincs túl a betegségen.

A Pentagonban is megjelent a vírus

Közben a vírus felütötte a fejét a védelmi minisztériumban is. A Pentagon szóvivője arról számolt be, hogy karanténba került az amerikai vezérkari főnökök és a katonai csúcsvezetők nagy része, a hadseregnél pedig csaknem 50 ezer katonánál mutatták ki a COVID-19 betegséget.

Újabb koronavírus gócpontok alakultak ki New Yorkban is, a városvezetés átfogó tervet vázolt fel a vírus terjedésének megakadályozására. Az új korlátozások többnyire az ortodox zsidó közösségeknek otthont adó városrészekre vonatkoznak, több helyen ismét bezárnak az iskolák.

„Amikor felfedezünk egy újabb gócpontot, azt azonnal meg kell fékezni. Hogy mi erre a stratégiánk? Lecsapni a gócpontra és megállítani a fertőzést. Erre dolgoztunk most ki egy kezdeményezést. Az első lépésként drasztikus intézkedéseket hoztunk a gócponton belül, majd az azt körülvevő területeken is meghozzuk a megfelelő intézkedéseket. Aztán elővigyázatossági lépéseket teszünk a még távolabbi kerületekben.”

– jelentett New York kormányzója

Az Egyesült Államokban New Yorkban a legmagasabb a koronavírus-járvány következtében elhunytak száma, itt már több mint 33 ezer emberéletet követelt a járvány.

Világviszonylatban pedig az USA-t érinti a legsúlyosabban a pandémia, halálesetek és megbetegedések számát tekintve India és Brazília a következnek a sorban. A Kínából elterjedő COVID-19 nevű kórt márciusban nyilvánították pandémiává. Azóta már meghaladta a 36 milliót a fertőzöttek száma, és több mint 1 millió 50 ezer halálesetet regisztráltak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!