2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 21:55

Külföld

Kiszorították a rendfenntartókat a tüntetők Portland városából

Kiszorították a szövetségi rendfenntartókat a tüntetők Portlandből. Az Oregon állambeli városban két hónapja folyamatosak az erőszakos tüntetések a rasszizmus és a rendőrségi túlkapás ellen. A tiltakozók most állami tulajdonú épületeket akartak megrongálni, a hatóság emberei könnygázt vetettek be ellenük.

  • Kiszorították a rendfenntartókat a tüntetők Portland városából

Az északnyugat-amerikai nagyvárosban ötven napja tartanak a tüntetések a rasszizmus és a rendőrségi túlkapások ellen. A tiltakozók most állami tulajdonú épületeket akartak megrongálni, a hatóság emberei könnygázt vetettek be, hogy megakadályozzák őket. A demonstráció sokak szerint azonban új fejezethez érkezett, miután pár napja szövetségi rendfenntartók érkeztek a városba, és több radikális tüntetőt is elszállítottak.

Donald Trump hétfőn jelentette be, hogy rendfenntartókat küld azokba az amerikai városokba, ahol a George Floyd halála után indult tüntetések miatt elharapódzott az erőszak. Oregon kormányzója és Portland polgármestere azonban ezt ellenezte, mert véleményük szerint az csak kiélezi a feszültséget.

A szobordöntögetések után különös epizód zajlott le a baloldali tüntetéseken. A „Fekete Életek Számítanak” mozgalom egyik aktivistája, magát – a bölcsesség és igazságos háború istennője után - „Meztelen Athénénak” nevezve ruha nélkül vonult az utcára. A baloldali sajtó rendőröket provokáló nőt nősként ünnepelte és ahhoz az ismeretlen kínai férfihoz hasonlította, aki 1989 június 5-én a pekingi Tienanmen téren a tankok elé állt. A férfi akkor a több százezres diáktüntetés vérbe fojtó kommunista rezsim ellen tiltakozott.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!