2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Kiszivárgott a svéd miniszterelnök Orbán Viktornak írt válaszlevele

Svédország állami televíziója osztotta meg a svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson válaszát arra, hogy Orbán Viktor meghívta Magyarországra azzal a céllal, hogy a felek megtárgyalják a skandináv állam NATO-csatlakozásának kérdését – számolt be róla a Mandiner.

  • Kiszivárgott a svéd miniszterelnök Orbán Viktornak írt válaszlevele

„Köszönöm január 23-i levelét és meghívását Magyarországra. 

Egyetértek Önnel abban, hogy az országaink közötti intenzívebb politikai párbeszéd előnyös lenne. Mint említette, több közös érdek is felmerül – kétoldalúan, a Gripen vadászrepülőgépekkel kapcsolatos együttműködésre; az EU-ban, tekintettel az Ön soron következő elnökségére, és természetesen a NATO-n belül, mint szövetségesek.

Svédország NATO-tagságának ratifikációs folyamatának lezárása a magyar parlamentben szilárd alapot teremt a kétoldalú kapcsolatunk előrehaladásához, a kölcsönös megértés és bizalom megerősítéséhez.

Várom, hogy mindezeket a kérdéseket mélyebben megbeszélhessük Önnel Budapesten, mindkettőnk számára megfelelő időpontban. Ezen kívül lehetőségünk lesz találkozni a február 1-i, fontos brüsszeli Európai Tanácson is.”

 

Mint arról korábban írtunk Orbán Viktor magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

A kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása, valamint a magyar–svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével – mondta a minap Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!