2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Kisfiúkat rontott meg egy jezsuita szerzetes Bolíviában

Tizenkilenc, kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmény kapcsán indított eljárást Bolívia a helyi katolikus egyházzal szemben.

  • Kisfiúkat rontott meg egy jezsuita szerzetes Bolíviában

A mélyen vallásos országban a kongresszus kénytelen volt lépni az ügyben: kedden egy korábbi jezsuita tanuló a parlamentben beszélt a rend által, főként kisfiúk ellen elkövetett bűnökről.

Egy spanyol lapban május első felében jelent meg cikk egy jezsuita szerzetes naplójáról. Írásaiban az azóta elhunyt férfi bevallotta, hogy kisfiúkat rontott meg és erről később feletteseinek is beszámolt, azonban semmilyen következménye nem volt a tetteinek.

Az érintett, mára felnőtt férfiak közül azóta többen is nyilvánosság elé álltak és a jezsuita valamint a katolikus vezetők felelősségre vonását követelik.

A szexuális visszaélések miatt nyomozás indult, Bolívia pedig a Vatikánt is felkérte, hogy tegyen lépéseket az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!