2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Külföld

Kisebbségi kormány alakulhat, egy korábbi humorista lehet a miniszterelnök

  • Kisebbségi kormány alakulhat, egy korábbi humorista lehet a miniszterelnök

Kisebbségi kormány alakulhat Szlovéniában, ezzel véget érhet a több mint két hónapja tartó belpolitikai válság. A balközép koalíció az egykori humorista Marjan Sarec-et javasolja miniszterelnöknek. A szlovén törvények értelmében ehhez joguk van, miután az államfő nem tudott senkit sem megbízni a kormányalakítással.

A június 3-i választáson a bevándorlásellenes Szlovén Demokrata Párt szerezte a legtöbb szavazatot, de a korábban korrupció miatt elítélt Janez Jansa pártjával senki sem akart koalícióra lépni. Így Marjan Sarec alakíthat kormányt, ha augusztus 17-én a szlovén parlament ezt megszavazza.

A 90 fős törvényhozásban Sarec-nek és szövetségeseinek mindössze 43 mandátumuk van, de a szélsőbaloldal jelezte: kívülről támogatja majd a kisebbségi kabinetet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!