2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Külföld

Kinövik a nemi identitászavart a serdülők

Kutatással bizonyították, hogy a serdülőkorban előforduló nemi identitászavart a legtöbben kinövik. Emellett az LMBTQ-lobbi „nemmegerősítő” hozzáállása, hormonkezelésekbe, de akár későbbi műtétekbe hajszolja a kiskorúakat.

  • Kinövik a nemi identitászavart a serdülők

Nem először – és feltehetően nem utoljára – döntötte meg a nemzetközi ­LMBTQ-mozgalom egyik központi „tézisét” egy hosszú távú tudományos kutatás. Ebben holland tudósok mintegy 2700 gyermek fejlődését követték 11 éves koruktól a húszas éveik közepéig. Háromévente interjút készítettek velük, amelyekben felmérték, milyen érzéseik és ­viszonyulásaik vannak a saját nemükkel kapcsolatban. Mindezek alapján pedig kiderült: a nemi identitászavar egy bizonyos korban nem szokatlan jelenség, később azonban elmúlik.

Az Axioma.hu által ismertetett felmérés elején a 11 éves gyermekek 11 százaléka számolt be arról, hogy valamilyen szinten elégedetlen a saját nemével. 14 év elteltével, vagyis 25 éves korukra ez az arány azonban rendkívüli módon lecsökkent: ekkor mindössze négy (!) százalékuk fejezett ki valamilyen fokú elégedetlenséget. Fontos azt is megjegyezni, hogy ebben a négy százalékban azok is benne vannak, akik csak ritkán éreztek némi fenntartást saját nemükkel kapcsolatban, napjaik túlnyomó többségében azonban teljesen elégedettek voltak azzal.

„A jelenlegi tanulmány eredményei segíthetnek a serdülőknek annak felismerésében, hogy teljesen normális, ha ebben a korszakban kétségeik vannak identitásukkal és nemi orientáció­jukkal kapcsolatban, és ez viszonylag gyakori is” – összegeztek a kutatók. A felelős szakemberek hozzáállását tehát most már kutatás is megerősíti, miszerint ebben a korban szinte törvényszerű, ha a gyerekek rövidebb időszakra elbizonytalanodnak, hiszen ez a fejlődésükkel együtt járó jelenség.

Erre alapozva végzetes hiba lenne a transzmozgalom követelésének megfelelő veszélyes eljárásoknak, pubertásblokkolóknak, hormonkezelésnek, alkalmasint pedig egyenesen nemátalakító műtétnek alávetni őket.

– Az a tény, hogy az elégedetlenség aránya már néhány évvel később is alacsonyabb, azt sugallja, hogy az emberek túlnyomó többsége számára a megfontoltság és az óvatosság lesz a legjobb megközelítés, nem pedig állandó műtétek vagy hormonterápiák – mondta Patrick Brown, az Ethics and Public Policy Center munkatársa a ­Daily Mailnek. Az ­Axioma.hu által idézett nyilatkozatában a szakember hozzátette,

ennek megfelelően a kiskorúak nemi átállását tiltó politikáknak nagyon is van értelmük.

 

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Deutsch Tamás: Magyar Péter gyárilag erőszakos + videó

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke Putnokon minősíthetetlen hangnemben kiabált a templomból érkezőkkel, köztük a fideszes polgármesterrel. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője erről is kifejtette véleményét a HírTV Politikai hobbista című műsorában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!