2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Kína új vadászgépeket mutatott be

Kína új generációs vadászgépekkel tartott légi bemutatót a csuhai támaszponton. A lopakodó üzemmóddal ellátott gépekkel sokak szerint az új amerikai vadászrepülőre kívántak válaszolni.

  • Kína új vadászgépeket mutatott be

Négy vadászgép repül el a közönség felett, laza alakzatban. A gépek különböző manővereket hajtanak végre, párokban állva. A vadászgépek hasa nyitva áll, bemutatva a rakétákat.

„Az új generációs vadászgép kiválóan teljesít információgyűjtés, látóhatáron kívüli célpont megsemmisítése és lopakodás terén. Óriási fölénnyel bír szinte minden téren, tökéletes a légi fölény megtartásához” – mondta Chen Qiqiang vadászpilóta. 

Szakértők szerint a kínai lopakodó vadász stratégiai kihívást jelenthet az Egyesült Államok kulcsfontosságú elemeinek. Nagy hatótávolságú rakétákkal felszerelve kiszolgáltatott helyzetbe hozhatják a légi utántöltőket, a parancsnoki- , valamint a felderítőgépeket.

A vasárnapi volt az utolsó napja a hatnapos Kínai Légi Bemutatónak. Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy Kína legújabb vadászgépei orosz tervezésű hajtóműveket használnak. Ez arra utalhat, hogy Kína még mindig problémákkal küzd a hajtóművek fejlesztésének terén.

„Még sosem volt olyan vadászgépünk, aminek felszereltsége megközelítette volna a világvezető kategóriát. A jövőben további előrelépésekre számítunk” – nyilatkozta Wang Zhonghua katonai mérnök. 

Kína negyedik generációs vadászgépének érkezése teljes mértékben felborítja a Ázsiai- Csendes óceáni térség hatalmi egyensúlyát, ugyanis eddig csakis Japán rendelkezett lopakodásra képes katonai vadászgépekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!