2024. 06. 30. Vasárnap Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Kína nem lesz ott a svájci békekonferencián

Kína nem vesz részt az ukrajnai háború megállításáról szóló júniusi svájci békekonferencián, mert nem teljesül azon feltétele, hogy az eseményen mind Oroszország, mind Ukrajna részt vegyen - közölte pénteken a kínai külügyminisztérium.

  • Kína nem lesz ott a svájci békekonferencián

Svájc mint szervező minél több résztvevőt vár a június közepi csúcstalálkozóra, amely reményei szerint megalapozza majd az ukrajnai békefolyamatot. Oroszországot azonban nem hívták meg, ezért Moszkva értelmetlennek tartja a konferenciát.

"A találkozó feltételei még mindig messze nem felelnek meg Kína és a nemzetközi közösség elvárásainak, ugyanis Peking mindig ragaszkodott ahhoz, hogy egy nemzetközi békekonferencián mind Oroszország, mind Ukrajna részt vegyen, minden fél az egyenlőség alapján, valamint hogy minden békejavaslatot tisztességes és egyenlőségi alapon kell megvitatni. Ellenkező esetben nehéz lesz érdemi szerepet játszani a béke helyreállításában" - mondta Mao Ning kínai külügyminisztériumi szóvivő.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön azt javasolta, hogy Kína szervezzen olyan békekonferenciát, amelyen Oroszország és Ukrajna is részt vesz.

Vlagyimir Putyin orosz elnök májusi kínai látogatása során azt mondta: félő, hogy Ukrajna felhasználja a svájci tárgyalásokat arra, hogy megpróbálja elérni minél több országnál Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon követelésének támogatását, hogy Oroszország vonuljon ki az összes elfoglalt területről.

Ukrajna pekingi nagykövetségének szóvivője a kínai bejelentésre így reagált: "Nagyon sajnáljuk, hogy a kínai fél nem használja ki a lehetőséget, hogy a svájci csúcstalálkozó platformján ismertesse álláspontját".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!