2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Kína fontos szerepet játszana a Koreai-félsziget békéjének fenntartásában

Támogatja Kína a második Kim Dzsong Un–Donald Trump csúcstalálkozót – derült ki az észak-koreai vezető pekingi látogatásán. A diplomáciai egyeztetés után Dél-Korea elnöke is optimistán nyilatkozott, a találkozót szerinte hamarosan megrendezhetik – de egyelőre sem helyszín, sem időpont nincs.

  • Kína fontos szerepet játszana a Koreai-félsziget békéjének fenntartásában

Fontos diplomáciai útra indult Kim Dzsong Un. Hazája egyetlen szövetségesét, Kínát látogatta meg. A találkozón az észak-koreai és a kínai vezetés a két ország és a két állampárt kapcsolatának még szorosabbra fűzéséről egyezett meg – de a jelképes nyilatkozatoknál sokkal fontosabb volt Kim Dzsong Un számára, hogy Peking áldását adta az észak-koreai vezető Donald Trumppal tervezett második csúcstalálkozójára. A hivatalos tájékoztatás szerint Kína támogatja, hogy a két fél párbeszédes úton rendezze a számukra aggályos ügyeket, és reméli, hogy Phenjan és Washington kompromisszumos megoldásokat talál.

Hszi Csin-ping elnök hozzátette: Peking kész pozitív és építő jellegű szerepet játszani a Koreai-félsziget békéjének fenntartásában és nukleáris leszerelésében. A fejleményeket látva Dél-Korea elnöke optimistán nyilatkozott.

„Kim Dzsong Un kínai látogatása azt jelezte, hogy az Észak-Korea és Egyesült Államok közti második csúcstalálkozóra hamarosan sor kerül. Kína sokat tett Észak-Korea atommentesítéséért és a béke megteremtéséért” – mondta Mun Dzse In.

Azt azonban egyelőre nem tudni, pontosan hol és mikor találkozhat újra Kim Dzsong Un és Donald Trump. Az észak-koreai vezető és az amerikai elnök először tavaly júniusban találkozott Szingapúrban, de a nukleáris leszereléssel kapcsolatban azóta sem történt jelentős előrelépés a kommunista államban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!