2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Kína és az Egyesült Államok folyamatos párbeszédben állapodott meg a tengeri kockázatok csökkentésének érdekében

Kína és az Egyesült Államok konzultációkat tartott tengeri ügyekben, és ezeken mindkét ország egyetértett abban, hogy a kockázatok kezelése érdekében fenntartják a párbeszédet - közölte a kínai külügyminisztérium kedden.

  • Kína és az Egyesült Államok folyamatos párbeszédben állapodott meg a tengeri kockázatok csökkentésének érdekében

A közlés szerint megállapodtak abban is, hogy "elkerülik a félreértéseket és a téves számításokat".

A külügyminisztérium közlése szerint Kína komoly aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok közeli vizeken történő "jogsértései és provokációi" miatt, és felszólította Washingtont, hogy tartózkodjon a Kína és szomszédai közötti vitákba való beavatkozástól, illetve attól, hogy "a tengert használja Kína ellenőrzésére". A minisztérium hozzátette, hogy az Egyesült Államoknak azonnal fel kell hagynia a "tajvani függetlenségi" erők támogatásával.

Az Egyesült Államok közvetlen kapcsolatokat tart fenn Tajvannal, beleértve a fegyvereladásokat is, amit Peking ellenez. Kína Tajvant saját területének tekinti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!