2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Kína-ellenes jelszavakkal kampányolnak a republikánusok

Agresszív Kína ellenes jelszavakat javasol kampány-menedzsereinek a Republikánus Párt. A közelgő kongresszusi és elnökválasztáson Kínát teszik felelőssé az új típusú koronavírus világjárvány kirobbanása miatt. Az Egyesült Államokban 960 ezerre növekedett a fertőzöttek száma, a halottaké pedig 54 ezerre. Közben Kínában már a 10. napja nem jelentettek újabb halálesetet.

  • Kína-ellenes jelszavakkal kampányolnak a republikánusok

Amerikai-kínai hidegháborút vetít előre a Politico hírportál által nyilvánosságra hozott republikánus párti dokumentum. A bizalmas belső feljegyzésben a pártvezetés azt javasolja a kampánymenedzsereknek és jelölteknek, hogy a közelgő kongresszusi és elnökválasztáson a kampány során agresszív, Kína ellenes jelszavakat hangoztassanak. Azzal kampányoljanak, hogy a világjárványt Kína okozta, amiért egy ideig eltitkolta a vírus megjelenését, a republikánusok a megfelelő szankciókkal meg fognak büntetni, a demokraták azonban túl puhák ehhez.

Világosan látszik, hogy Kínában a járvány egy városban, Vuhanban tört ki. Ennek következtében, Vuhanban leszámoltak a járvánnyal, így sikerült a járványt országos szinten is ellenőrzés alá vonni. Ezzel szemben az Egyesült Államokban sok városban egyszerre vagy majdnem egyszerre jelent meg a vírus. Bizonyíték áll rendelkezésre arról, hogy New Yorkba több alkalommal hozták be a fertőzést. Így elképesztően nehezebb volt a járvány kezelése, különösen akkor, amikor még nem vagy csak nagyon kevés teszt állt rendelkezésre

 - magyarázta a neves New England Journal of Medicine orvosi szaklap főszerkesztője az amerikai és kínai esetszámokban fennálló óriási különbséget.

Kínában már tizedik napja nem jelentettek halálesetet

Kínában immár a tizedik napja nem jelentettek újabb halálesetet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Az 1 milliárd 440 milliós országban már csak 1100 aktív fertőzöttről tudnak, 78 ezren meggyógyultak és 4600-an meghaltak. A hivatalos adatokat sok nyugati országban megkérdőjelezik, de abban egyetértenek a szakértők, hogy a járványt sikerült szinte teljesen felszámolni és elejét venni egy második hullámnak is. Kínában már a második szakaszába lépett a koronavírus elleni vakcina tesztelése. Fejlesztésében a Vuhani Virológiai Intézet is részt vesz. Ezt a kutatóintézetet amerikai részről azzal vádoltak meg, hogy a kórokozó onnan szabadult ki tavaly októberben. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!