2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Kína a hongkongi zavargások felszításával vádolja az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Kína a hongkongi zavargások felszításával vádolta szombaton Michelle Bachelet-t, az ENSZ emberi jogi főbiztosát.

  • Kína a hongkongi zavargások felszításával vádolja az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Kína genfi ENSZ-képviselete szerint Bachelet Kína belügyeibe avatkozott azzal, hogy a hongkongi kormányzót a rendőrségi túlkapások kivizsgálására sürgette egy véleménycikkben nyomást gyakorolva a hongkongi városvezetésre és rendvédelmi szervekre, ami "csak még radikálisabb erőszakra fogja bátorítani a zavargókat".

A diplomáciai képviselet szerint Bachelet "nem helyénvalóan" nyilatkozott a hongkongi helyzetről, a kijelentések miatt Kína határozott tiltakozását fejezi ki.

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa a South China Morning Post című hongkongi lap szombati számában megjelent véleménycikkében azt írta, hogy Carrie Lam kormányzónak érdemi és átfogó párbeszédre kell helyeznie a hangsúlyt a válság rendezése érdekében. Egyben sürgette a kormányzót, hogy "független és részrehajlásmentes, bírák vezette vizsgálatot" indítson a rendőrség tüntetéseken tanúsított viselkedésének feltárására. A tüntetők szintén a hatósági túlkapások kivizsgálását követelik.

Hongkongban immár hat hónapja tart az a tüntetéshullám, amelyet eredetileg egy azóta visszavont, a kiadatási törvény módosítását célzó tervezet váltott ki, mára azonban a várost irányító, Peking-párti kormányzattal szembeni általános tiltakozássá alakult. A demonstrációkon a rendőrség rendszeresen összecsap a gyakran fémrudakkal, Molotov-koktélokkal és téglákkal felfegyverzett tüntetőkkel, akiknek megfékezésére könnygázt, gumilövedékeket és vízágyúkat vet be.

Vasárnapra újabb demonstrációt jelentettek be a demokráciapárti tüntetők.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

Pápua Új-Guinea miniszterelnöke helyretette Bident

Joe Biden amerikai elnök megsértette Pápua Új-Guineát, amikor egy beszédében az országra rásütötte a kannibalizmus bélyegét azzal, hogy felvetette: a második világháború idején ott eltűnt nagybátyját emberevők ehették meg – jelentette ki James Marape, a csendes-óceáni szigetország miniszterelnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!