2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Kilőttek egy amerikai drónt a jemeni lázadók + videó

A jemeni húszi lázadók egy helyi gyártású rakétarendszer segítségével lelőttek egy MQ9 Reaper típusú amerikai drónt az ország északi részén - közölte pénteken a húszi lázadók katonai szóvivője.

  • Kilőttek egy amerikai drónt a jemeni lázadók + videó

Jahja Szarea katonai szóvivő állítása szerint csütörtökön egy "ellenséges tevékenységet folytató" drónt lőttek le egy szárazföldről indított, hazai gyártmányú rakétával az ország északi részén elterülő Marib tartomány felett.

A tartomány továbbra is a külföldre száműzött, nemzetközileg elismert jemeni kormánnyal szövetséges erők irányítása alatt áll.

Az online felvételen a Reaper darabjaira emlékeztető roncsok, valamint lángokban álló maradványok láthatók.

Bár az amerikai erők nem erősítették meg a húszik állítását, az Irán által felfegyverzett, rakéták indítására is képes jemeni lázadók korábban már számos amerikai gyártmányú drónt semmisítettek meg.

Az Egyesült Államok legalább öt katonai drónt veszített el húszi rakétatámadásban azóta, hogy a lázadók 2014-ben elfoglalták az ország északkeleti részét és a fővárost, Szanaát.

A darabonként 30 millió dollár (10,6 milliárd forintba) értékű, 15 kilométeres repülési magasságot is elérő drónok akár 24 órát is képesek a levegőben tölteni.

A húszik támadásai az elmúlt hetek során jelentősen csökkentek a őket célzó amerikai légicsapások miatt, azonban a felkelők továbbra is veszélyt jelentenek a Vörös-tengeren és az Ádeni-öböl területén közlekedő hajókra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!