2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Tusványos '24

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Kijev elismerte a felelősséget a Krími-híd elleni támadásban

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes egy friss közleményben elismerte hazája felelősségét a Krími-híd elleni tavaly októberi támadásban a TASZSZ orosz hírügynökség vasárnapi jelentése szerint.

  • Kijev elismerte a felelősséget a Krími-híd elleni támadásban

Hanna Maljar azt írta a Telegramon: 273 nap tel el azóta, hogy Ukrajna támadást hajtott végre a Krími-híd ellen, aminek az volt a célja, hogy zavart keltsenek az oroszok hadtáp-utánpótlásában.

Május 27-én Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője közvetve megerősítette, hogy a különleges szolgálat felelős a hidat ért támadásért.

Tavaly október 8-án egy teherautót robbantottak fel az Oroszországból a félszigetre vezető Krími-hídon. Az incidensben négy ember meghalt, és egy közelben lévő tehervonat dízelolajat szállító tartálykocsijai is kigyulladtak. A hatalmas tűzvész hatására a híd közúti szakaszának két pillére összeomlott. A vonat és gépjárműforgalom közlekedésének helyreállítása a hídon viszonylag gyorsan megtörtént. Az orosz Szövetségi Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztirkin terrorcselekménynek minősítette az incidenst, és azt állította, hogy az ukrán különleges szolgálatok állnak a háttérben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!