2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Kiemelten foglalkoztak a külföldi lapok Orbán Viktor tusványosi beszédével

A Reuters és a Le Parisien Brüsszel elleni támadásról ír. A vezető orosz lapok a Kína és Egyesült államok közötti konfliktusra hívták fel a figyelmet.

  • Kiemelten foglalkoztak a külföldi lapok Orbán Viktor tusványosi beszédével

A vezető orosz lapok a kormányfő Kína és az Egyesült Államok közötti lehetséges konfliktusról elmondott szövegét idézték.

A TASZSZ orosz állami hírügynökség ugyanakkor az ukránok OTP elleni támadását emelik ki.

A Reuters is egy támadásról cikkezik, de a nemzetközi hírügynökség már a Brüsszellel folytatott csörtétől ír. Szerintük, azzal, hogy a magyar kormányfő azt mondta, a közösség LMBTQ-offenzívát folytat, ismét csapást mért az Unióra.

A Le Parisien francia lap úgy véli, Orbán Viktortól nem ritka az Európai Uniót kritizáló szónoklat. „Az EU elutasítja a keresztény örökséget, és népességcserét szervez a migráció révén, jelentette ki az ultrakonzervatív vezető” – írja a lap.

A fősodrú román sajtó ezúttal alapvetően ellenséges hangnemben számol be a beszédről.

Orbán Viktor Romániából támadja az EU-t - írja a Digi24 híroldal.

A portál szerint Orbán Viktor revizionizmust lobogtatott a tusványosi beszédében.

Orbán Viktor kigúnyolta a román politikai rendszert – ez már a Der Standard német lapban olvasható. Melyben azt is kiemelik, hogy Orbán Viktornak a román külügy meghatározta, miket nem mondhat a beszédében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!