2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Kiderült, hogy miről tárgyalt az amerikai külügyminiszter és Volodimir Zelenszkij Kijevben

Egy új amerikai katonai segély valódi változást fog elhozni az orosz aggresszióval szemben az ukrajnai harctéren - jelentette ki Anthony Blinken amerikai külügyminiszter kedden Kijevben, amikor fogadta őt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Reuters beszámolója szerint.  

  • Kiderült, hogy miről tárgyalt az amerikai külügyminiszter és Volodimir Zelenszkij Kijevben

Az előzetesen be nem jelentett kijevi látogatásra alig néhány héttel azután kerül sor, hogy az amerikai kongresszus megszavazta egy hatalmas, 61 milliárd dolláros csomag felszabadítását Ukrajna számára, amelyet az Egyesült Államokban a választási év közepén több hónapig belpolitikai kérdések tartottak fel.

Tudjuk, hogy kihívásokkal teli időket élünk. De azt is tudjuk, hogy a közeljövőben a segítség már úton van, egy része már meg is érkezett, és még több fog érkezni

- tette hozzá Blinken a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott megbeszélésen.

Zelenszkij üdvözölte az Ukrajna számára létfontosságúnak nevezett amerikai segélycsomagot és megköszönte Washingtonnak a támogatást.

Kiemelte, Ukrajna legnagyobb hátránya jelenleg a légvédelemben van, ezért Kijevnek Patriot légvédelmi rendszerekre van szüksége. 

Az ukrán elnök a tárgyaláson arra is Blinkent, hogy több ország támogatását is szerezze meg a júniusban Svájcban tartandó magas szintű békecsúcson.

Antony Blinkennek a konfliktus 2022-es kirobbanása óta ez a negyedik kijevi útja. 

Reuters

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!