2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

„Ki akar ma meghalni?” – nyakon szúrt egy imádkozót

Egy fekete férfi szúrt le egy izraeli zsidót egy brooklyni zsinagógában. A férfi kiabálni kezdett a vallási intézményben, majd nyakon szúrt egy 22 éves férfit, aki éppen imádkozott. A fekete elkövetőt végül a rendőrök lelőtték.

Videó rögzítette, ahogy a brooklyni rendőrség megpróbál elfogni egy zavart férfit, aki korábban késsel támadt egy emberre Brooklynban. Felvételen látszik, ahogy gyanúsított leteszi a kését. Úgy tűnik, hogy az akciónak már vége, ám ekkor a bűnöző újra a fegyveréért nyúl és a rendőrökre támad. Ezt már nem rögzítette képben a kamera. A késsel hadonászó férfit lelőtték a rendőrök, a helyszínen meghalt.

Korábban egy imádkozó zsidót zsúrt nyakon egy zsinagógában. „Láttam egy véres arcú diákot, aki azt mondta, »segíts, segíts«. Nem tudta, mit csináljon, sokkot kapott. Mondtam neki, hogy jöjjön gyorsan. Idehoztam, segítettem neki” – mondta egy szemtanú. Egy másik szemtanú szerint a gyanúsított kiabálni kezdett a zsinagógában. „Egy angol nyelvű bibliát kért és azt mondta, hogy embert akar ölni, kérdezte, ki akar ma meghalni. Drogosnak vagy pszichopatának tűnt.”

A New York-i rendőrség szerint a lelőtt gyanúsított egy 49 éves férfi volt, akinek zavart elmeállapotáról több jelentés is szólt. A nyakon szúrt férfi egy 22 éves izraeli állampolgár, ő kórházba került, állapota stabil.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!