2020. október 31.,
szombat, Farkas napja

Kevesebb az új fertőzött a Nyugat-Balkánon

Hír TV

2020. szeptember 8., kedd 10:20

Kéthetes önkéntes karantént kellene vállalniuk a nyaralásból hazatérőknek, hogy biztosan ne fertőzzék meg környezetüket. Ezt javasolta a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb. A Nyugat-Balkán országaiban egyelőre nem tartanak attól, hogy újra belobbanna a járvány, Nagy-Britanniában viszont a fiatalok körében megugrott a fertőzöttek száma.

A Nyugat-Balkán országaiban lassan ugyan, de csökken a fertőzöttek száma. Szerbiában, Koszovóban és Észak-Macedóniában száz alatt, Bosznia-Hercegovinában és Montenegróban valamivel e fölötti az újonnan regisztrált fertőzöttek száma.

Nagy-Britanniában viszont gyorsult a vírus terjedése. A május óta nem látott több ezres adatok akkor is aggasztóak, ha most jóval kevesebben szorulnak kórházi ellátásra, mint a járvány tavaszi hulláma idején.

Aggasztó az esetszámok növekedése. Ugyan elsősorban a fiatalabbak között terjed a betegség, de átadhatják a fertőzést a nagyszüleiknek, márpedig ezt nem szeretnénk. Mivel más európai országokban is hasonló fejleményeket látunk, ezért nagyon fontos, hogy mindenki tartsa be a társadalmi távolságtartás szabályait

- mondta a brit egészségügyi miniszter.

Megérezte a turizmus a külföldiek elmaradását Párizsban

Párizs egyik híres vendéglátóhelyén betartják a járványügyi óvintézkedéseket, de így is szinte kong az ürességtől a Fauchon cukrászda. A francia fővárosban nagyon sok hely élt eddig a turizmusból, és az utóbbi hónapokban mindegyik megérezte a külföldiek elmaradását.

Hónapok, sőt évek óta megfigyelhető a külföldi vendégek számának csökkenése, több esemény miatt is. A támadások, a tüntetések és most a COVID-19 okolható ezért, pedig általában a vendégeink 70 százaléka külföldi

- panaszkodott a cukrászda kommunikációs vezetője.

Más párizsi vállalkozásokhoz hasonlóan a híres cukrászda is létszámcsökkentéssel és az üzlet olcsóbb bérleménybe költöztetésével próbálja meg túlélni a járvány okozta gazdasági válságot.

Átlépte a félmilliót Spanyolországban a koronavírus-fertőzöttek száma

Hír TV