2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:25

Külföld

Kevés remény van túlélőket találni Líbiában az árvíz után

Átlépte a 11 ezret a líbiai áradások halálos áldozatainak száma, és egyre kevesebb a remény arra, hogy hat nappal a természeti csapás után túlélőket találjanak. Több, mint 800 ezer ember életét nehezítette meg a katasztrófa, sokan földönfutókká váltak. A holttestek miatt az egészségügyi szakemberek járvány kitörésétől tartanak. Számos nemzetközi szervezet segít a mentésben.

  • Kevés remény van túlélőket találni Líbiában az árvíz után

A Daniel nevű vihar hétfőn csapott le az országra. A heves esőzések miatt két gát is átszakadt.

Líbia keleti részén fekvő Derna városának 25 százaléka teljesen megsemmisült, az épületek nagy része összedőlt.

A természeti csapásban több mint 11 ezren biztosan meghaltak, több tízezer embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Sokakat tömegsírba temettek. A tenger eközben folyamatosan sodor partra holttesteket, mások pedig még mindig a romok alatt vannak, ezért az egészségügyi szakemberek járvány kitörésétől tartanak.

Híradónkban Kapcsoltuk Azbej Tristant, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkárát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!