2019. augusztus 22.,
csütörtök, Menyhért, Mirjam napja

Két újszülött is odaveszett a tragikus balesetben

2015. január 30., péntek 12:53

Összeomlott egy szülészeti épület Mexikóvárosban – feltehetően egy gázszállító autó robbant fel. A balesetben hárman haltak meg, köztük két újszülött.

Túlélők után kutatnak a mexikóvárosi szülészet összedőlt épülete alatt. A kórház nagy része egy robbanás miatt omlott össze. „Voltak, akik nem tudták elhagyni az épületet, amikor elrendeltük a kiürítést. Addig folytatjuk a kutatást, amíg a kórház teljes területet át nem fésültük, és nem tudjuk biztosan, hogy se sérült, se halott nincs a romok között” – közölte Luis Felipe Puente, a polgári védelem koordinátora.

Több csecsemőt is a törmelékek közül mentettek ki. Húsz sérültnek továbbra is súlyos az állapota. „Ez a szerencsétlen baleset mindannyiunkat szomorúsággal tölt el. Ketten meghaltak, egy 25 éves nő, akit már elszállítottak és egy 2-3 hetes újszülött” – nyilatkozta Armando Ahued, Mexikóváros tiszti főorvosa. Később a hatóságok azt közölték, hogy még egy újabb újszülött halt bele a sérüléseibe.

A robbanást a feltételezések szerint az okozta, hogy szivárgott a tömlő, amelyen keresztül a konyha gáztartályait töltötték fel. A munkatársak vagy negyedóráig próbálták a csövet megjavítani, de nem tudták megakadályozni a gázrobbanást. „Jelentős szivárgás volt a kórházat ellátó vezetéken. A szakemberek megpróbálták megállítani, és értesítették a tűzoltókat. Az első verzió szerint hatalmas láng tört ki, amikor a tűzoltók kiérkeztek, majd egy nagy robbanás volt” – mondta a polgármester.

A latin-amerikai ország fővárosában sok helyen nincs kiépített gázvezetékrendszer, ezért egy cég szállít tartálykocsikkal gázt a háztartásokhoz.

Forrás: Hír TV