2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Két pokolgép robbant Pakisztánban

Legkevesebb 24 ember lelte halálát és sokan megsebesültek abban a két pokolgépes merényletben, amelyet Pakisztán Beludzsisztán tartományában, két helyszínen követtek el választási irodáknál egy nappal a parlamenti választások előtt - közölték szerdán a helyi hatóságok.

  • Két pokolgép robbant Pakisztánban

Az első robbantás, amely legkevesebb 14 halálos áldozatot követelt, Pisinben történt - számolt be róla Jan Acsakzai, a tartományi kormányzat szóvivője. A helyi rendőrség közlése szerint sok sebesültet kórházba kellett szállítani, néhányukat súlyos állapotban.

A másik merényletet szintén Killa Szaifullahban követték el szerdán a Fazlur Rahmán által vezetett Dzsámiat Ulema-i-Iszlám (JUI-F) konzervatív vallási párt irodájánál. Ennek a robbanásnak legkevesebb 10 halálos áldozata volt a helyi hatóságok és Acsakzai tájékoztatása szerint.

A pakisztáni parlamenti választások előtti napon elkövetett robbantások elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett. Gohar Edzsaz pakisztáni belügyminiszter elítélte a merényleteket.

A Pakisztánban az utóbbi időben egyre gyakoribbakká vált fegyveres támadások miatt országszerte több tízezer fős, rendőrökből és félkatonai erőkből álló csapatokkal igyekeznek fenntartani a békét.

Az Afganisztánnal és Iránnal határos, földgázban gazdag Beludzsisztánban több mint két évtizede követnek el támadásokat a nacionalista beludzs lázadók. A pakisztáni táliboknak és más fegyveres csoportoknak szintén erős a jelenlétük a tartományban.

Fotó forrása: Reuters

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!