2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Két magyar turista is meghalt a görögországi hőségben + videó

Közben többeket őrizetbe vettek egy jachtról fellőtt tűzijáték okozta erdőtűz miatt. A társaság ugyanis Hidra szigetének egyetlen fenyőerdőjét pusztította el.

  • Két magyar turista is meghalt a görögországi hőségben + videó

"Mi ebben az országban élünk, így fel vagyunk készülve arra, hogy milyen itt a hőmérséklet.'' Ezt mondta egy Görögországban élő, magyar nő a Hír TV-nek. Pénzex Alexi édesanyját látogatta meg a közkedvelt turistaparadicsomban, a Thesszalonikihez közeli Nei Poriban.

Huszonnégy óra leforgása alatt két magyar is életét vesztette a mediterrán államban tomboló hőségben. Egy középkorú férfi hirtelen lett rosszul a tengerben, a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Pénzes Alexi, szemtanú: "Ebéd közben hirtelen arra lettünk figyelmesek, hogy nagyon sokan lettek a strandon és egyszer csak négy mentős kezdett el lefutni a strandra. Ilyenkor a tavernák személyzetei le szoktak menni a partra megnézik, hogy pontosan mi történik, tudnak-e bármiben segíteni, visznek vizet, stb. Ekkor derült ki, hogy egy középkorú férfit élesztenek éppen újra a parton. Egy körülbelül fél órás újraélesztés után elkezdték feltolni az urat egy hordágyon a mentőautóhoz, viszont amikor a mentőautónak bezárták az ajtajait akkor már lehetett tudni, hogy sajnos ez az újraélesztés nem volt sikeres."

A másik magyar áldozat egy 59 éves nő volt, akinek több hírportál szerint egy gyermek vette észre a holttestét a tengerben. A lánya azt mondta, édesanyja tudott úszni, és szívbetegsége sem volt.

Az elmúlt hetekben több külföldi turista is meghalt a görög forróságban, köztük egy közkedvelt brit televíziós producer Michael Mosley is, aki egy kiránduláson vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!