2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Kerékpáros tüntetőket vettek őrizetbe

Biciklis tüntetőket vett őrizetbe a rendőrség Londonban az olimpia megnyitójával egy időben. A demonstrálók ugyanis engedély nélkül mentek a versenyek közelébe. Péntek délután a londoni taxisok is forgalomlassító menetet tartottak a brit fővárosban.

Az olimpia ünnepélyes megnyitója sem zavarta a bicikliseket Londonban – a Critical Mass csoport tagjai ezúttal is megtartották szokásos havi demonstrációjukat az Olimpiai Park közelében. A rendőrök azonban útjukat állták a Tower hídnál, mert csak Dél-Londonra szólt az engedélyük. Több résztvevőt előállítottak. A rendőrség korábban azt közölte, hogy minden tüntetést meg lehet tartani a sportverseny alatt is, amennyiben a szervezők betartják az engedélyt.

Órákkal a megnyitó előtt demonstráltak a londoni taxisok is. A Hyde Park környékén a forgalomlassító akcióval gyakorlatilag megbénították a közlekedést. Az ellen tiltakoztak, hogy a városvezetés megtiltotta nekik, hogy a frekventált helyeken használhassák a versenyek biztosítására kialakított sávokat.

– Megpróbáltunk az olimpiai sávokra bejutni, hogy dolgozhassunk. Nem több pénzt kérünk, csak dolgozni szeretnénk. De olyan embereink vannak, mint Boris Johnson főpolgármester és mások, akik nem hallgatnak meg bennünket, csak félretolnak minket – jelentette ki George Vyse londoni taxis.

A forgalom biztosítása érdekében megmozdulásuknak is a rendőrök vetettek véget. A taxisofőrök attól tartanak, hogy a korlátozások miatt akár felére is csökkenhet a napi forgalmuk. Ezért többen inkább szabadságot vettek ki az olimpia idejére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!