2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

KCNA: Vlagyimir Putyin autót ajándékozott az észak-koreai vezetőnek

Kim Dzsongün észak-koreai vezető egy orosz gyártmányú autót kapott ajándékba Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, amelyet a két vezető közötti különleges kapcsolat jelképének tekintenek - közölte az észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA kedden.

  • KCNA: Vlagyimir Putyin autót ajándékozott az észak-koreai vezetőnek

Az ajándék "egyértelmű kinyilvánítása a két vezető különleges és személyes kapcsolatának" - közölte a KCNA.

Oroszország az autót Kim Dzsongün személyes használatára vasárnap adta át Pak Dzsongcsonnak, a Koreai Munkapárt Központi Katonai Bizottsága alelnökének, illetve Kim Jodzsongnak, az észak-koreai vezető húgának. A közlemény szerint Kim köszönetét fejezte ki. Az autóról nem közöltek részleteket, sem fényképeket.

Putyin tavalyi kétoldalú találkozójuk alkalmával megmutatta Kimnek Aurus Senat típusú elnöki limuzinját, de nem tudni, hogy ilyet ajándékozott-e neki. Ha igen, azzal Moszkva megsérthette az Észak-Korea elleni szankciókat, amelyek tiltják luxustermékek exportját Észak-Koreába.

Fotó: Vladimir Smirnov / POOL / AFP

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!