2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Kavanaugh: Lezárult az FBI nyomozás

Ma kapják kézhez a republikánus szenátorok az FBI nyomozati anyagát Brett Kavanaugh-ról. Donald Trump legfelsőbb bírának szánt jelöltjét szexuális zaklatással vádolja egy nő, akit az elnök kigúnyolt a napokban. Ezen a héten szavazásra bocsátják Kavanaugh kinevezését, de még nincs meg hozzá a republikánus többség.

  • Kavanaugh: Lezárult az FBI nyomozás

A republikánus párton belül is éles kritikát váltott ki, hogy Donald Trump gúnyolta azt a nőt, aki szexuális zaklatással vádolja az elnök által jelölt főbírót. Trump egy nagygyűlésen vette célba Christine Blasey Fordot.

„Oh jajj, hogyan jutottam haza? Nem emlékszem. Hogy jutottam ide? Emlékszem. Hol van az a hely? Nem emlékszem. Hány éve volt? Nem tudom. Nem tudom. Nem tudom. Melyik környéken volt? Nem tudom. Hol van a ház? Nem tudom. Földszint, emelet, nem tudom. De egy sört ittam” – gúnyolódott szerdán Trump egy kampányrendezvényen. 

Jelenleg egy FBI vizsgálat folyik az ügyben, eddig 10 embert hallgattak meg 36 évvel ezelőtti történetről. A republikánusok minél hamarabb szeretnék kinevezni Trump jelöltjélt, Brett Kavanaught, de a mérsékelt republikánusok szavazatai még nem biztosítottak.

„Az elnök hozzászólásai teljesen rosszul közelítik meg a problémát” – mondta Susan Colllins mérsékelt republikánus szenátor. Egy másik szenátor egyszerre védte a jelöltet és támadta Trumpot.

„Nem tetszik, amit az elnök mondott, én voltam az első aki azt mondta, hogy meg kell hallgatni Dr. Ford-ot, szerintem tisztelettel fogadtuk, ugyanakkor Kavanaugh-val csúnyán elbántak. mondta egy másik republikánus” – jegyezte meg Lindsay Graham republikánus szenátor. 

A szenátus republikánus többség vezetője ugyanakkor úgy véli, hogy Kavanaugh jelölését semmi sem térítheti el.

„Semmi esély arra, hogy megijesszenek minket, nem érdekel, hogy hány republikánust próbálnak meggyőzni, kiket zaklatnak itt a kongresszusban egy dolgot szeretnék tisztázni, minket nem lehet megfélemlíteni Ez az egész egy szervezett akció, hogy akadályozzák a kinevezési folyamatot” – mondta a frakcióvezető. 

A republikánus szenátorok ma kapják meg az FBI nyomozati anyagát a zaklatásról és a héten még szavaznak a jelöltről. A 100 fős szenátusban 51 republikánus ül, ha ketten nem szavazzák meg Trump vitatott jelöltjét, akkor Kavanaugh helyett új embert kell keresni a pártnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!