2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Katonák és tűzoltók is segítenek a tesztelések során Doverben

Brit és lengyel katonák, továbbá francia tűzoltók kapcsolódtak be a határzár miatt Angliában feltorlódott több ezer kamionsofőr koronavírus-tesztelésébe.

  • Katonák és tűzoltók is segítenek a tesztelések során Doverben

Doverben 800 egyenruhás segíti a brit hatóságok munkáját. Párizs az Egyesült Királyságban feltűnt új vírusmutáció gyors terjedése miatt állította le a hét elején a teherforgalmat.

Összefüggő, csaknem 50 kilométer hosszú kamionsor állt szenteste és karácsony első napján az angliai A2-es autósztrádán.

A szigetország délkeleti részén fekvő Doverben és annak környékén mintegy 12 ezer teherautó torlódott fel az egészségügyi szűrések következtében.

Európa legforgalmasabb kikötőjéből folyamatosan indulnak a kompok a franciaországi Calais felé, és ugyanez történik a Csalagúton, mégis sok a várakozási idő.

Bár a közlekedés folyamatos, az átkelést jelentősen lelassította, hogy a francia hatóságok a hét elején negatív Covid-teszthez kötötték a belépést.

Csak azt engedik a kontinensre, akinél a vizsgálati eredmény alátámasztja, hogy nem fertőződött meg sem a koronavírussal, sem annak mutáns variánsával.

Miután a britek belátták, hogy egyedül nem bírják a nyomást, lengyel katonák és francia tűzoltók is bekapcsolódtak a kamionsofőrök tesztelésébe.

Több mint ezer egyenruhás teljesít szolgálatot egy reptéren kialakított átmeneti parkolóban és az autópályán felállított tesztelési helyszínen.

Az ünnep előtt elrendelt zárlat miatti kényszervárakozás lelkileg megviselte a sofőrök többségét, akik közül többen szenteste dulakodtak is a rendőrökkel.

London mindenben igyekezett támogatni a kamionosokat. Meleg ételt és fűtött pihenőt biztosított számukra. Emellett a helyiek és az angliai magyar közösség is segített.

Bár a brit hatóságok mindent elkövetnek, és igyekeznek gyorsítani az átkelést, a nemzetközi közútforgalmi szövetség uniós küldöttje mégsem derűlátó. A tisztviselő úgy váli, hogy akár újévig is eltarthatnak a szűrések, ami egészen biztosan lassítja a határátlépést.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!