2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Katonai összecsapások a Kaukázusban

Rendkívüli állapotot hirdetett és teljes katonai mozgósítást rendelt el Örményország. Jereván azzal indokolta a lépést, hogy az azeri erők nehéztüzérséggel támadták Hegyi-Karabah területét. Baku közölte, az akciójuk ellencsapás volt. A világ vezetői mellett Ferenc pápa is párbeszédet sürgetett a felek között, és fegyverletételt szorgalmazott.

  • Katonai összecsapások a Kaukázusban

Több örmény tank, illetve harckocsi robbant fel a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban vasárnap.

Jereván szerint az azeri haderő légicsapásokat mért kiépített állásokra, és nehéztüzérséggel lőtt több katonai objektumokat a térségben.

Meg nem erősített hírek szerint a kaukázusi ország polgári célpontok ellen is támadást intézett. Ez azonban hivatalosan nem nyert bizonyítást.

A válasz nem váratott sokat magára, és az örmény hadsereg lelőtt 2 azeri harci helikoptert és 3 drónt. Erre Baku ellenoffenzívát indított, hogy véget vessen a műveleteknek, és megvédje a civil lakosságot.

Néhány órával később Örményország rendkívüli állapotot hirdetett ki, és teljes katonai mozgósítást rendelt el.

Az azeri elnök szerint a szomszédos állam indított támadást országa ellen.

A világ vezetői mellett Ferenc pápa is párbeszédet sürgetett a felek között, és fegyverletételt szorgalmazott.

Az Európai Tanács elnöke szintén felszólította a szemben álló feleket, hogy haladéktalanul szüntessék be a katonai műveleteket, és térjenek vissza a tárgyalásokhoz.

A két egymással szomszédos korábbi szovjet köztársaságnak régóta területi vitája van egymással a túlnyomórészt örmények lakta Hegyi-Karabah hovatartozása miatt.

Bár a térségben élő örmények a Szovjetunió megszűnésekor kihirdették a terület függetlenségét, azt azonban Azerbajdzsán azóta sem ismeri el, és a mai napig rendszeresek az összetűzések, valamint a villongások a határmenti térségben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!