2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Külföld

Katasztrófahelyzetet hirdettek Dél-Afrikában

Szükségállapotot hirdetett Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök csütörtök este a hónapok óta húzódó energiaválság miatt.

  • Katasztrófahelyzetet hirdettek Dél-Afrikában

A 60 milliós országban több hónapja csak a nap bizonyos időszakaiban juthatnak áramhoz a háztartások és a vállalatok, ez év elejétől sokszor napi 12 órán át szünetel az áramszolgáltatás.

Éves parlamenti beszédében Cyril Ramaphosa kijelentette: a katasztrófahelyzet kihirdetésére annak érdekében van szükség, hogy megfelelő intézkedéseket tudjanak tenni a válság leküzdésére. Hangoztatta azt is: meg kell akadályozni, hogy az energiaválság társadalmi válsággá szélesedjen. Az országban így is egyre többször tartanak tiltakozó akciókat a gazdasági nehézségek miatt.

A különleges jogrend kihirdetése egyebek között azt teszi lehetővé, hogy a kormány anyagi forrásokat szabadítson fel a válság megoldásának érdekében. Ramaphosa kijelentette, hogy az élelmiszerellátásban érintett ágazatokat az elsők között támogatják a pótlólagos forrásokból. A kórházaknál és a víztisztításhoz szükséges létesítményeknél pedig arra törekszenek, hogy egyáltalán ne érintsék őket az áramkimaradások.

Kineveznek egy energiaügyért felelős minisztert is - mondta az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!