2024. 10. 03. Csütörtök Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Katari emír: Izrael Libanon elleni támadása biztonsági szempontból a szakadék szélére sodorta a régiót

Izrael Libanon elleni támadása biztonsági szempontból a szakadék szélére sodorta a közel-keleti régiót - jelentette ki szerdán Tamím bin Hamad ál-Száni katari emír, aki a nap folyamán fogadta Maszúd Peszeskján iráni államfőt Dohában.

  • Katari emír: Izrael Libanon elleni támadása biztonsági szempontból a szakadék szélére sodorta a régiót

"Felszólítjuk a nemzetközi közösséget, hogy vállaljon felelősséget és támogasson minden olyan erőfeszítést, amely a helyzet elmérgesedésének megakadályozását szolgálja" - hangsúlyozta a katari emír, akit az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió idézett.

Kiemelte azt is, hogy Katar továbbra is részt kíván venni az Izrael és az érintett palesztin szervezetek közti közvetítésben.

"A közvetítés a mi stratégiai döntésünk, s nem hagyunk fel erőfeszítéseinkkel, hogy megfékezhessük a Gázai övezeti háborút" - mondta, hozzátéve, hogy az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldása a régió békéjének kulcsa.

Peszeskján újfent azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben Izrael bármilyen módon lépéseket tesz Iránnal szemben, a viszontválasz még súlyosabb lesz. Mint mondta, az Egyesült Államoknak és az európai országoknak figyelmeztetniük kellene Izraelt, hogy ne ássa alá a régió stabilitását.

"Mi is biztonságot és békét szeretnénk. Izrael gyilkoltatta meg Haníjét Teheránban" - mondta az iráni elnök a Hamász palesztin szélsőséges szervezetet vezető Iszmáil Haníje halálára utalva.

Peszeskján szerdán érkezett hivatalos látogatásra Katarba, ahol másnap az Ázsiai Együttműködés Párbeszéde résztvevőinek harmadik csúcstalálkozóján vesz részt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!