2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Kártérítést ítélt meg Tőkés Lászlónak az Emberi Jogok Európai Bírósága

  • Kártérítést ítélt meg Tőkés Lászlónak az Emberi Jogok Európai Bírósága

Kártérítést ítélt meg Tőkés Lászlónak az Emberi Jogok Európai Bírósága a székely zászló kitűzése ügyében.

A volt erdélyi EP képviselő 2016 júniusában fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, miután egy évvel korábban a Bihar megyei törvényszék jogerős ítéletben reklámzászlónak minősítette a nagyváradi képviselői irodájára kitűzött székely zászlót, és felszólították a jelkép eltávolítására.

Az emberi jogi bíróság helyt adott Tőkés László panaszának, és anyagi jóvátétel megfizetésére szólította fel Romániát.

"Törvényszéki határozat azt jelenti, hogy Európa elismerte az igazunkat, az álláspontunkat, a nemzetidentitás tiszteletben tartása, szabad vélemény nyilvánítása, zászlók és szimbólumhasználat tekintetében, és a jövőben hasonló esetekben elvárható és remélhető, hogy ugyanígy fog eljárni az Európai Törvényszék, hogyha Románia több belátással nem visszakozik erről a tarthatatlan álláspontról."

- mondta Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Robert Fico állapota lassan, de továbbra is javul

Közben a TASR közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Juraj Blanár külügyminiszter megerősítette, hogy ő fogja helyettesíteni Robert Ficót az ukrajnai helyzettel kapcsolatban júniusban, Svájcban rendezendő konferencián.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!