2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Karbonadót vezetne be Brüsszel

Az Európai Bizottság elvárná a tagállamoktól, hogy mesterségesen megemeljék a lakosság energiaköltségeit, mindezt a klímavédelemre hivatkozva. A többség azonban elutasítja a lakossági karbonadót.

  • Karbonadót vezetne be Brüsszel

Szlovákia megpróbálja megfúrni Brüsszel lakossági karbonadóját. Azt várják el ugyanis a tagállamoktól, hogy szeptember 25-ig beillesszék a lakossági klímaadó intézkedést nemzeti jogrendjükbe. Szlovákia elsőként jelezte, hogy ezt nem fogja megtenni

– hívta fel a figyelmet a friss fejleményre Hortay Olivér. A Századvég klíma- és energiapolitikai üzletágának vezetője emlékeztetett: az Európai Bizottság lényegében azt akarja elérni a tagállamoknál, hogy a klímavédelem zászlaja alatt mesterségesen megemeljék a lakosság energiaköltségeit, pedig azokat egyre kevesebben tudják megfizetni. 

A szakértő kiemelte, hogy a legfrissebb becslések szerint a lépés a benzin literenkénti árát például kétszáz forinttal megemelné.

A szlovák környezetvédelmi miniszter ezért elsőként jelentette be, hogy kormánya nem fogja teljesíteni az elvárást, ami érthető és észszerű reakció – magyarázta.

Hortay Olivér hangsúlyozta, hogy az Európai Unió a világ szén-dioxid-kibocsátásának mindössze hét százalékáért felelős, de az európai cégeknek és háztartásoknak már most is többszörös árat kell fizetniük az energiáért, mint más nagy régiókban. Szerinte gazdasági, környezetvédelmi, vagy morális szempontból már a jelenlegi állapot sem indokolható, de az árak további mesterséges emelésére aztán tényleg semmi szükség sincs.

Itt az idő, hogy a kérdésben más tagállamok is szót emeljenek, mert ennek az őrületnek véget kell vetni 

– emelte ki a Századvég üzletág vezetője.

A magyar kormány már hosszú ideje hangsúlyozza a következőket: mindent meg kell tenni a környezetünk megóvásáért, az azonban nem mindegy, hogy ki fizeti a számlát. Ezért hazánk nem ért egyet azzal sem, hogy a magyar családok és vállalkozások terhei emelkedjenek azért, mert más országok jóval jelentősebben szennyezik a környezetet, mint Magyarország.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!