2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Karácsonyi ajándékokat kobozhatnak el az Oroszországgal szembeni szankciók miatt

A német vámhatóság arra figyelmeztetett, hogy a szankciórendszer betartása miatt lefoglalhatja azokat a karácsonyi ajándékokat, amelyek Oroszországból érkeznek Németországba, az EU Tanácsa által 2014. július 31-én elfogadott 833/2014 rendelet értelmében.

  • Karácsonyi ajándékokat kobozhatnak el az Oroszországgal szembeni szankciók miatt

Ennek következtében számos különféle áru behozatala tilos Oroszországból. Olyan áruk tartoznak ide, amelyek jellemzően ajándékcsomagok tartalmát képezhetik, mint például a cellulóz és papír, fa és fatermékek, kövek és nemesfémek, cigaretta, műanyagok és vegyi termékek, beleértve a kész vegyi termékeket, például kozmetikumokat - jegyezte meg a vámhatóság. Így akár könyvek vagy játékok is ott maradhatnak a határellenőrzési pontokon - írja a Magyar Nemzet.

A vámhatóság ugyanakkor hangsúlyozta, hogy

„nincs kivétel az ajándékcsomagok tilalma alól, amelyek a szankciórendelet melléklete alá tartoznak, és amelyeket esetenként magánszemély küld egy másik magánszemélynek az EU vámterületén”.

„A szankciók hatálya alá tartozó termékek lefoglalhatók, azaz elkobozhatók” – figyelmeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!