2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Káosz várható az európai reptereken

Káoszra lehet számítani az európai repülőtereken a nyáron - erre figyelmeztet a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa. A koronavírus járvány miatti intézkedések akár órákkal meghosszabbíthatják a várakozást.

  • Káosz várható az európai reptereken

Poggyászfeladás, az utasok és a kézicsomagok biztonsági ellenőrzése, útlevélvizsgálat - a szokásos formaságok a járvány előtt is sorokat eredményeztek a reptereken.

Az idén a koronavírus miatt minden még tovább tarthat. Olyannyira, hogy kaotikus állapotokra kell számítani, több órás várakozással az indulási, és az érkezési repülőtéren is.

A várható fennakadásokat az okozhatja majd, hogy az európai tagállamok járványügyi ellenőrzése nem egységes, ezért ugyanazt a vizsgálatot egy utason többször is elvégezhetnek.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa ezért arra kéri az európai országok vezetőit, hogy még a nyári főszezon előtt harmonizálják az unióból és az unión kívül érkező utasokkal szemben támasztott elvárásokat.

Az európai digitális COVID igazolvány bevezetésére már rábólintottak a tagállamok, de annak érdekében, hogy minél hamarabb gördülékeny legyen az utazás, Magyarországhoz hasonlóan más országok is kiadnak már saját védettségi igazolványt.

Az Európai bizottság tervei szerint a közösség országai közötti utazás esetében a már beoltottak esetében semmilyen korlátozást nem alkalmazna.

Ezen kívül az is számítana, hogy honnan indul útra valaki.

Az Európai Unión kívülre utazók, vagy az unióba beutazók esetében is hasonló szabályokra lehet számítani.

A járványhelyzet és újabb vírusvariánsok felbukkanásának függvényében viszont könnyen változhatnak a szabályok, ezért utazás előtt érdemes időben tájékozódni és időben kiérni a repülőtérre.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!