2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Kanadában a katonákat is bevetik

A katonaságot is bevetették a rendkívüli téli időjárás miatt a kanadai Újfundland és Labrador tartományokban. A hadsereg tagjai elsősorban az utak tisztításában és az elakadt járművek kiásásában segédkeznek. A hatóságok azt kérték a lakosoktól, hogy elővigyázatosságból halmozzanak fel többnapi élelmet.

  • Kanadában a katonákat is bevetik

Katonai repülőgépre szállnak a kanadai hadsereg tagjai. Az ottawai kormány vasárnap döntött úgy, hogy az egyenruhásokat is bevetik az ítéletidő nyomán kialakult helyzet rendezésére. Az észak-amerikai országban napok óta óriási hóviharok tombolnak. Újfundland és Labrador tartományokban a legrosszabb a helyzet. A térségben a múlt hétvégén másfél méternyi hó hullott, és az utánpótlás folyamatos.

Az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban akár további egy méternyi szilárd csapadék hullhat. A hatóságok melegedőket nyitottak meg. A boltok többsége zárva van, de a kabinet azt kérte, hogy a gyógyszertárak és a benzinkutak maradjanak nyitva.

Kanada délkeleti részén folyamatosan dolgoznak a hókotrók, ekkora mennyiségű havat azonban nem tudnak eldózerolni a munkagépekkel. A hatóságok fokozott óvatosságra intettek mindenkit. Azt kérték a lakosoktól, hogy csak halaszthatatlan ügyben hagyják el otthonukat. Emellett azt tanácsolták, hogy gondoskodjanak többnapi élelemről.

További nehézséget okoz, hogy a sűrű havazáshoz nagyon erős, 120-130 kilométer per órás széllökések társulnak. Számos településen rendkívüli állapotot hirdettek, és egyelőre nem tervezik azok feloldását.

A hóviharok ugyanakkor így is mintegy 100-120 millió embert érintenek közvetlenül. Az előrejelzések szerint a helyiek kissé fellélegezhetnek, mert a térségben nem várható újabb havazás, és a hőmérséklet is emelkedni fog az elkövetkező napokban.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!