2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Külföld

Kanada szinte minden tartományában lángolnak és füstölnek az erdők

Kanadában országszerte pénteken 29 ezren kényszerültek elhagyni otthonaikat az erdőtüzek miatt. Az ország szinte minden tartományában lángolnak és füstölnek az erdők. Justin Trudeau ijesztő időszaknak nevezte az elmúlt hónapot, és azt ígérte a lakosságnak, hogy prioritást élvez az emberek biztonsága és támogatása.

  • Kanada szinte minden tartományában lángolnak és füstölnek az erdők

Április vége óta több tízezer esetben kényszerültek a hatóságok kitelepítésekre. Idén eddig már 2,7 millió hektárnyi terület vált a természeti csapás martalékává – ez megegyezik ötmillió futballpálya területével. És több mint tízszerese az év ezen szakaszában általában előforduló tűzeseteknek. A kanadai miniszterelnök ijesztő időszaknak nevezte az elmúlt hónapot.

A kanadai hadsereg május eleje óta segít a nyugat-kanadai erdőtüzek leküzdésében. Csütörtökön érkeztek csapatok Új-Skóciába is. Az Atlanti-óceán-parti régió lakossága szokatlan szárazságot tapasztalhatott idén. Most azonban jó hírt kaptak: eső érkezik.

A kanadai erdőtüzek miatt jelentősen romlott az országban a levegő minősége is. Sőt, nemcsak Kanadában, hanem az Egyesült Államok keleti partvidékén és a Közép-nyugaton is riasztást adtak ki a hatóságok emiatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!