2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Kampányhajrában az amerikai elnökjelöltek

Folytatódik a kampányhajrá az Egyesült Államokban. Mindössze három nap maradt az elnökválasztásig, a két jelölt megfeszített erőkkel járja a kulcsfontosságú államokat. A koronavírus gyors terjedése miatt azonban sok helyen gyülekezési korlátozásokat vezettek be, a kampányrendezvényeken ezért csak korlátozott számban vehettek részt a támogatók.

  • Kampányhajrában az amerikai elnökjelöltek

A középnyugati államok kerültek a központba az elnökjelöltek kampányában a hétvégén. Michigan, Wisconsin államba mindkét aspiráns ellátogatott. Ezek mellett Trump Minnesotába, Biden pedig Iowaba is elment.

A demokrata Joe Biden több rendezvényén is a járványkezelése miatt támadta Trumpot.

„Donald Trump fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak, de mi, amerikaiak nem adjuk fel. Trumppal szemben mi egész egyszerűen nem adjuk meg magunkat”

– hangsúlyozta a demokrata elnökjelölt.

Az elnökjelölt minnesotai beszédét a megjelent Trump-hívek többször is dudálással szakították meg, őket Biden kellemetlen embereknek nevezte.

Donald Trump eközben mindhárom helyszínen a demokrata kormányzókat szidta, amiért azok a koronavírus-járvány miatt szigorú korlátozásokat vezettek be.

„Ahogy azt tudjátok, legalább 25 ezer ember akart ma itt lenni. Hosszan várakoztak. Aztán a kormányzók elrontottak mindent: a szélsőbaloldali demokrata főügyész és a demokrata kormányzó megpróbálta ellehetetleníteni a rendezvényt. El akarta némítani Minnesota embereit, el akarta venni a szabadsághoz való jogaitokat. Azt hitte, el tudja törölni a rendezvényt, ezt a szót már nagyon ismeri, eltörölni, eltörölni. De én soha nem hagyom magára Minnesota polgárait”

– mondta az elnök az egybegyűlt híveknek.

Trump elnök szerint kihívója bezárná az embereket a lakásokba, és hagyná, hogy az anarchisták, az agitátorok és a vandálok szabadon mászkáljanak.

Az elnök a Fekete Életek Számítanak mozgalom akcióira utalt, akinek aktivistái a héten több helyen is randalíroztak. A tüntetők Philadelphiában, majd Portland közelében is kirakatokat törtek be és boltokat fosztogattak.

Trump emellett kitért a menekült kérdésre is. Megemlítette a nizzai terrortámadást, és hangsúlyozta, hogy továbbra is jó döntésnek gondolja, hogy felfüggesztették a migránsok beengedését az Egyesült Államokba a – mint fogalmazott – terrorizmus által kompromittált országokból.

A közvélemény-kutatások szerint országos összesítésben továbbra is Joe Biden vezet a támogatottsági listán, előnye azonban csökkent valamelyest, elsősorban az úgynevezett "bizonytalan" államokban.

A november 3-i elnökválasztásra már több mint 85 millió ember adta le előzetesen szavazatát, így szakértők szerint az idei lehet az elmúlt száz év legmagasabb részvételi aránnyal megtartott voksolása.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!