2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Mohácsi csata: Hol halt meg a király?

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Kamala Harris kijelentette ismeri Donald Trump „fajtáját” + videó

Gőzerővel készül az elnökjelöltségre Kamala Harris. Az Egyesült Államok jelenlegi alelnöke ugyanis a demokrata párt elnökjelöltje lehet, miután Joe Biden visszalépett. Kamalát, már a delegáltak háromnegyede biztosította támogatásáról. A politikus egy kampánygyűlésén Wisconsinban máris Donald Trumpot támadta.

  • Kamala Harris kijelentette ismeri Donald Trump „fajtáját” + videó

Megszerezte Kamala Harris a demokrata elnökjelölő delegáltak többségének támogatását. Az AP hírügynökség összegzése szerint a demokrata elnökjelölő konvención szavazattal rendelkező előválasztáson 3949 delegált közül már csaknem 3000-en Kamala Harrisnek ígérték voksukat.

A jelenlegi alelnök közösségi média posztjában azt írta, büszke arra, hogy megszerezte a demokrata párt jelöltjévé váláshoz szükséges támogatást, valamint biztosította támogatóit arról, hogy a következő hónapokban beutazza majd az országot, hogy minden lényeges kérdésben egyeztethessen az amerikaiakkal.

Első kampánygyűlésén wisconsinban azonban az alelnök egyeztetés helyett Donald Trumpot támadta. A Soros-birodalom által is támogatott Kamala Harris a novemberi választással kapcsolatban azt mondta: az egy volt ügyész és egy elítélt bűnöző közötti választás lesz. Valamint kijelentette, főügyészi idejéből ismeri ellenfele, Donald Trump – ahogy Harris fogalmazott – fajtáját.

Mielőtt alelnökké, az Egyesült Államok szenátorává választottak volna, Kalifornia állam főügyésze és bírósági ügyész voltam. Ezekben a szerepekben mindenféle elkövetőkkel szemben felvettem a harcot. Ragadozókkal, akik nőket bántalmaztak, csalókkal, akik a fogyasztókat verték át és a saját érdekükben megszegték a szabályokat. Szóval hallgassanak meg, amikor azt mondom, ismerem Donald Trump fajtáját – mondta Kamala Harris

Mindeközben míg egyes demokraták izgatottan várják, hogy Kamala Harrist hivatalosan is megválasszák, a republikánusok nem tekintik kihívónak.

Ezek a felhívások, hogy Harris más lesz. Ő valójában rosszabb, mint Biden. Úgyhogy szerintem novemberben még jobban fogunk teljesíteni

– hangsúlyozta William Timmons republikánus kongresszusi képviselő.

Szakértők szerint Kamala Harris választási küzdelmét nagyban elősegítheti, hogy Biden kampányának hivatalosan a részese volt. Így ugyanis nem csak az eddig összegyűjtött adományokat lesz könnyebb felhasználnia, de Biden eddigi csapatát és infrastruktúráját is megörökli. Ez azt jelenti, hogy nem kell elölről kezdenie a kampányt.

Egyes elemzők azonban rámutattak arra is, hogy Bidennel ellentétben Harris nem rendelkezik nagy külpolitikai tapasztalattal, valamint többen megkérdőjelezik vezetői képességeit is, tekintettel az alelnöki csapatában uralkodó fejetlenségre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!