2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Kaczynski: Ez a hatalom még mindig hamis propagandát akar alkalmazni

Itt a PiS válasza Tuskék brutális tisztogatására – írta meg a Magyar Nemzet. „Elmúltak azok az idők, amikor Tusk azt mondhatott, amit akart” – idézte a lap Jaroslaw Kaczynskit.

  • Kaczynski: Ez a hatalom még mindig hamis propagandát akar alkalmazni

Elmúltak azok az idők, amikor Tusk azt mondhatott, amit akart. Ma már világos, hogy aki megszerezte a hatalmat, egy balek, és ez a balek folyamatosan mélyíti a patológiáját. Ennek a kórosságnak a kifejeződése volt a legutóbbi konferencia a három miniszter részvételével, az általuk aláírt megállapodás és végül ez a százmilliárd zloty, amit emlegetnek, és minden, ami ezzel kapcsolatos – fogalmazott szombaton Jaroslaw Kaczynski. A lengyel jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy – ahogy arról lapunk is beszámolt – Donald Tusk lengyel miniszterelnök pénteken azt közölte, hogy eddig 62 személy ellen fogalmaztak meg gyanút az előző, PiS-vezette kormány elszámoltatása részeként folytatott, az állami pénzek szabálytalan felhasználásával összefüggő vizsgálatok során.

A pénteki sajtókonferencián az igazságügyi, a pénzügy- és a belügyminiszter egy tárcaközi megállapodást írt alá „a jogellenesen elköltött kincstári vagyon biztosítása és visszaszerzése érdekében” folytatandó tárcaközi együttműködésről.

Tusk szerint a kezdeményezés célja a pénzáramlás kivizsgálása az előző, a Jog és Igazságosság párt vezette kormány idején. A kormányfő „zárt rendszernek” nevezte azt a mechanizmust, amelynek segítségével szerinte a PiS közpénzeket és közigazgatási intézményeket használt fel a tavaly őszi parlamenti választások előtt.

A gyanút keltő, vagyis átvizsgálásra szoruló összeg Tusk szerint százmilliárd zlotyt (kilencezer milliárd forint) tehet ki.

Ez a hatalom még mindig hamis propagandát akar alkalmazni. Ezúttal ezt a százmilliárd zlotyt tálalják úgy, hogy a közvélemény úgy értelmezze, hogy a PiS azt ellopta, vagy legalábbis mindenképpen törvénytelenül költötte el – reagált Tusk szavaira Jaroslaw Kaczynski, írja a wPolityce lengyel hírportál. 

A PiS elnöke beszélt arról is, mire költötték a pénzt kormányzásuk idején, amit most Tuskék vizsgálnak, és megkérdőjelezte, hogy százmilliárd zlotyról lenne szó. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico: Szijjártónak igaza van mindenben, amit mond

Robert Fico: Szijjártónak igaza van mindenben, amit mond

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint "Magyarország külügyminiszterének szent igaza van mindenben, amit mond" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden a Facebook-oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!