2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Juncker: Nem állunk háborúban Olaszországgal

Nincs háború az Európai Unió és Olaszország között – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke, miután a brüsszeli EU-csúcson egyeztetett Giuseppe Conte miniszterelnökkel a jövő évi olasz költségvetésről.

  • Juncker: Nem állunk háborúban Olaszországgal

A Bizottság szerint a tervezett büdzsé uniós előírásokba ütközik. Conte választási ígéreteihez híven az adók mellett csökkentené a nyugdíjkorhatárt és alapjövedelmet vezetne be, mindehhez pedig 2,4 százalékos GDP-arányos deficitcélt tűzött ki 2019-re. Ezt az EU aránytalannak tartja, az előző olasz kormány ugyanis harmad ekkora hiányt tervezett. Olaszország jelenlegi adóssága majdnem másfélszerese az ország éves összjövedelmének. Ennél rosszabbul csak a görögök állnak, de az olasz az euróövezet harmadik legnagyobb gazdasága.

„Élénk és érdekes tárgyalást folytattunk tegnap éjjel Conte elnök úrral. Abban egyeztünk meg, hogy folytatjuk a párbeszédet, amivel közelebb hozhatjuk egymáshoz a Bizottság és Olaszország álláspontját. Világosan kifejeztem, hogy nem állunk háborúban Olaszországgal” – húzta alá az EB-elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!