2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Külföld

Jubileumi Beatles fotó

A négy zenészt ábrázoló fotó az utcával azonos nevű albumhoz készült, ami az együttes utolsó közös lemeze volt.

  • Jubileumi Beatles fotó

Több száz Breatles-rajongó gyűlt össze csütörtökön a londoni Abbey Roadon, ahol pontosan 50 évvel ezelőtt készült az együttes ikonikus fotója, amint a tagok átkelnek az EMI zenekiadó stúdióinak otthont adó utca zebráján.

A John Lennont, Paul McCartneyt, George Harrisont és Ringo Starrt ábrázoló fotó az 1969 szeptember 26-án megjelent Abbey Road című albumuk borítójához készült. Ez volt az utolsó lemez, amit a négy zenész közösen készített.

Sokan az óceánt is átrepülték, hogy részt vehessenek az ünnepségen: a többi között az Egyesült Államokból, Kanadából, Mexikóból, Japánból és Ausztráliából is érkeztek rajongók.

Alig egy évvel a lemez megjelenése után az együttes felbomlott. Az albumot a Rolling Stone magazin olvasói 2009-ben a Beatles legjobb albumának szavaztak meg.

A fotó helyszíne melletti stúdiók és a zebra 2010-ben örökségvédelmi státuszt kapott a brit kormánytól.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!