2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Jordan Peterson is kiakadt a népirtást mentegető amerikai egyetemeken

Behódoltak az ideológia nyomásnak a legrangosabb tengerentúli egyetemek.

  • Jordan Peterson is kiakadt a népirtást mentegető amerikai egyetemeken

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a legrangosabb amerikai egyetemek elnökei nem voltak hajlandók egyenes választ adni arra a kérdésre, hogy megsérti-e a zsidók népirtására való felhívás az egyetemük magatartási kódexét vagy a zaklatásra vonatkozó szabályokat? 

Azt mondták, hogy ez „a kontextustól függ” és „attól, hogy a beszéd átcsap-e magatartásba”, azaz ténylegesen a zsidók megölésébe. 

Ez az eset is jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben az újbaloldali mozgalmak teljesen átvették az irányítást az amerikai egyetemek többsége felett, ezek a radikális mozgalmak pedig sakkban tartják az intézmények vezetést, emiatt még az ilyen egyértelmű kérdésekben sem mernek egyenes választ adni, hiszen amint megteszik azonnal, az agresszív baloldali aktivisták céltáblájává vállnak. 

A meghallgatás meglehetősen nagy vihart kavart a közösségi médiumokban. Elon Musk mellett Jordan Peterson is reagált a történtekre, közösségi oldalán azt írta, hogy egyszerűen nem tudja elhinni, amit hall és lát. Azt is kijelentette, hogy mindhárom egyetem vezetőjének le kellene mondania. És szégyenkezniük kellene azért, amit mondtak.

A hatalmasok valóban elbuktak

 – zárta bejegyzését Peterson.

Fotó: Ficsor Márton / Mandiner

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!