2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Külföld

John Bolton nem hallgatta meg Hasogdzsi halálát

Vitába keveredett az amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az újságírókkal, miután kiderült hogy nem hallgatta meg azt a felvételt, amin Dzsamal Hasogdzsi szaúdi újságíró meggyilkolása hallható. A felvételt az amerikai kormány Törökországtól kapta.

  • John Bolton nem hallgatta meg Hasogdzsi halálát

John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó tartott sajtótájékoztatót a Fehér Házban, ahol az egyik újságíró azt kérdezte John Boltontól, hogy meghallgatta e a Dzsamal Hasogdzsi meggyilkolásáról készült hangfelvételt.

John Bolton: Nem, nem hallgattam meg és azt hiszem most nekem kell kérdeznem. miért kellett volna? miért gondolja úgy, hogy kéne? Mit tudnék meg belőle?
Újságíró: Ön a nemzetbiztonsági tanácsadó, ön hozzáfér ehhez.
John Bolton: Hányan beszélnek önök közül arabul?
Újságíró: Nem kap tolmácsot?

A vita tovább folytatódott az újságíró és John Bolton között miután a tanácsadó elismerte, hogy úgy értekezett az elnökkel az ügyről, hogy nem hallgatta meg a felvételt.

John Bolton: Olyan emberek, akik beszélnek arabul meghallgatták a felvételt és összefoglalták, hogy mi van rajta.
Újságíró: Megbízik azokban, akiktől...
John Bolton: Nem beszélek arabul.
Újságíró: Tudom, de egy tolmács által hallaná az érzéseket, egy tolmács segítené megérteni mi történt akkor, közvetíteni az Egyesült Államok elnöke felé és elmondani a világnak mi történt.

Dzsamal Hasogdzsi szaúdi újságírót az ország isztambuli konzulátusán gyilkolták meg október másodikán. A felvételt az amerikai kormány a törököktől kapta. Mindeközben a szaúdi koronaherceg Tunéziába látogatott. Mohammed bin Salman látogatása ellen ezrek tiltakoztak az észak-afrikai országban.

Azért tiltakozunk ma, mert elítéljük a szaúdi koronaherceg Bin Salman látogatását Tunéziába és rossz döntés, hogy hivatalosan fogadja őt országunk. Rossz a tunéziai államnak és az arab tavasznak. Látni valakit, akinek úszik a keze a szíriaiak és jemeniek vérében. Ez a koronaherceg a cionizmus legnagyobb támogatója az arab világban. Izrael támogatásában bízott, amikor a Haszogdzsi gyilkosság eltusolásáról volt szó – mondta Mourad Zaalouni, az egyik tüntető.

Hasogdzsi meggyilkolása miatt Szaúd-Arábia és a nyugati országok közti kapcsolatok feszültté váltak, és a trónörökös külföldi megítélése is jelentősen romlott. A török hatóságok továbbra is arra gyanakodnak, hogy az ügyben Mohamed bin Szalmán is érintett. A szaúdi ügyészség ezzel szemben állítja: a trónörökösnek nincs köze az ügyhöz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!