2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Jogosulatlanul jutottak oltáshoz

Európa több országában is botrányt okoztak azok a politikusok, hírességek, sportolók, akik úgy oltatták be magukat, hogy arra még nem voltak jogosultak. Sebastian Kurz osztrák kancellár és Andrej Babis cseh miniszterelnök is elítélte azokat, akik a nagyobb veszélyben lévők elé tolakodtak. Míg a legtöbb esetben pár, esetleg pár tucat emberről van szó, Olaszországban 100 ezer oltás ügyében nyomoz a csendőrség.

  • Jogosulatlanul jutottak oltáshoz

Ausztriában már a kancellár is megszólalt polgármesterek és feleségeik, valamint más prominens személyiségek oltóanyag botrányában. Sebastian Kurz megengedhetetlennek nevezte hogy soron kívül, tolakodva jutottak a vakcinához.

A legnagyobb visszaélés Olaszországban történhetett, ahol a csendőrség százezer már beadott oltás miatt indított vizsgálatot. A gyanú szerint az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit megelőzve soron kívül kaptak oltást. Barátok, rokonok, orvosfeleségek és helyi politikusok voltak a kedvezményezettek.

Ellenzéki politikusok és színészek csaltak Lengyelországban

 

Lengyelországban baloldali ellenzéki politikusok és színészek csaltak. Az arra nem jogosult közszereplőket a varsói orvostudományi egyetem kórházában oltották be.

Az érintett személyek között van Leszek Miller volt baloldali kormányfő, az Európai Parlament képviselője és felesége, valamint több a jelenlegi jobboldali kormányt rendszeresen kritizáló színész is.

A cseh miniszterelnök elítélte a jogosulatlanul oltáshoz jutókat

 

Csehországban a Nemzeti Közegészségügyi Intézet vezetője Pavel Březovský távozott posztjáról, miután az intézet oltáshoz juttatta azon alkalmazottait és hozzátartozóikat is, akik nem tartoznak a különösen veszélyeztetett csoportokhoz.

Andrej Babiš miniszterelnök úgy fogalmazott:

soha nem ismétlődhet meg efféle túlkapás az országban.

Szlovákiában Dominika Cibulková teniszező és férje kapta meg a koronavírus elleni oltást az egészségügyi protokollt megkerülve. A sportoló elnézést kért tettéért, és a szlovák egészségügyi minisztérium sürgetésére önkéntes munkát vállal egy kórházban.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!