2024. 09. 07. Szombat Regina napja
Jelenleg a TV-ben:

Macskafogó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Macskafogó 22:05

Külföld

Jogi eljárást indít a Patrióták képviselőcsoportja + videó

Brüsszelben félnek az őszinte beszédtől, és az erős karakteres patrióta jobboldali politikától – erről beszélt az Európai Parlament korábbi képviselője Tusványoson. Hidvéghi Balázs szerint ezért akarták mindenáron elhallgattatni a jobboldali erőket az EP-ben. Fodor Gábor pedig azt hangsúlyozta: nem fair és nem korrekt, hogy nem kapnak megfelelő tisztségeket az EP-ben a Patrióták.

  • Jogi eljárást indít a Patrióták képviselőcsoportja + videó

Most a Patrióták frakció megalakulásával végre egy erősebb ütőképesebb jobboldali politikára nyílik lehetőség – mondta Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament korábbi képviselője Tusványoson.

Hiába a harmadik legnagyobb képviselőcsoport az övék nem kaptak vezető pozíciókat a Bizottságokban.

Félnek az őszinte beszédtől, félnek az erős karakteres patrióta jobboldali politikától. Az Európai Néppárt ebben főszereplő hiszen ők azok, akik elárulták az értékékeket ők azok, akik sok millió európai szavazót, konzervatív keresztény demokrata polgárt hagytak cserben, árulták el őket – mondta Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: a Néppárt az elmúlt években folyamatosan a baloldalhoz idomul és a baloldal kezdeményezéseit támogatja.

A Manfred Weberék az Európai Néppárt részéről folyatni akarják azt amit az elmúlt 5 évben csináltak, ez egyértelmű és láthatóan arra törekednek, hogy elszigeteljék a Patrióta frakciót, amely újonnan létrejött. És nyilván van is egy aggodalom vele kapcsolatba. Egyébként ez egy rossz politika, én ezzel nem értek egyet liberálisként, több szempontból is. Egyfelől azért mert azt gondolom, hogy ahogy ön is említette a harmadik legjelentősebb frakció ma az Európai Parlamentbe a Patrióták frakciója, az szerintem nem fer és nem korrekt, hogy nem kapnak megfelelő tisztségeket az európai parlamentbe

– mondta Fodor Gábor.

A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója hangsúlyozta: a Patrióta csoport egy olyan konzervatív erő, amely megerősödött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ottó – Németország és a migráció + videó

Ottó – Németország és a migráció + videó

Németországban történelmi győzelmet aratott az ellenzék által szélsőjobboldalinak bélyegzett AfD a tartományi választásokon. Bár a koalíció gondolatától eddig minden párt elzárkózott a társadalom gondolatmenetének változását jól tükrözi a bevándorlásellenes párt térnyerése. De ássunk egy kicsit mélyebbre!

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!