2024. 10. 22. Kedd Előd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Joe Biden: azt hiszem van esélyünk + videó

Még több embert kellett evakuálni a Gázai övezetből. Folyamatos a feszültség a közel-keleten, emberek százait evakuálják minden nap. Joe Biden amerikai elnök szerint a dohai béketárgyalás meghozhatja az áttörést. Az elnök azt mondta: szerinte van esély a békére.

  • Joe Biden: azt hiszem van esélyünk + videó

Kétségbeesetten menekülnek az emberek a Gázai övezet déli és középső részén lévő, korábban humanitárius célokra kijelölt biztonságos övezetekből. Az izraeli hadsereg szólította fel őket erre. A területről ugyanis a Hamász palesztin terrorszervezet rendszeresen rakétákat lőtt a zsidó államra, ezért most benyomulnak oda, hogy megtisztítsák azt a szélsőségesektől. Ezért figyelmeztették a polgári lakosságot, hogy biztonságban elmenekülhessenek a harcok elől. A gázaiak szerint azonban nincs hova menni.

Izrael figyelmeztető szórólapokon szólította fel a helyieket, jóval az offenzíva megindulása előtt. A palesztinok azonban belefáradtak abba, hogy két tűz között vannak. A Hamász fegyveresei a civilek közül lövik a rakétákat, közben az izraeli hadsereg csapásai is őket érik.

A legutóbbi evakuálásra vonatkozó figyelmeztetések akkor hangzottak el, amikor a katari dohában a végéhez közeledett kétnapos tűzszüneti tárgyalási forduló. Az egyeztetések célja a gázai harcok leállítása, valamint az izraeli és külföldi túszok hazahozataláról szóló megállapodás tisztázása.

Erről a tárgyalásról Joe Biden amerikai elnök is optimistán nyilatkozott.

Sokak szerint a mostani megbeszélések az utolsó esély arra, hogy a közeljövőben megállapodás szülessen a gázai harcok befejezéséről, és szabadon engedjék az október 7-i támadás során Izraelből elrabolt túszokat. Az izraeli miniszterelnök azonban már többször is leszögezte, addig folytatják a hadműveleteket Gázában, amíg a Hamászt meg nem semmisítik teljesen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!