2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Lélek és betű - Filmportré Jelenits István piaristáról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Joe Biden 567 millió dolláros védelmi támogatást hagyott jóvá Tajvannak

Joe Biden amerikai elnök vasárnap 567 millió dolláros védelmi támogatást hagyott jóvá Tajvannak - közölte a washingtoni Fehér Ház.

  • Joe Biden 567 millió dolláros védelmi támogatást hagyott jóvá Tajvannak

Az Egyesült Államok Tajvan legfontosabb nemzetközi támogatója és fegyverszállítója, még hivatalos diplomáciai kapcsolatok hiányában is. Kína többször követelte Washingtontól, hogy hagyjon fel a fegyvereladással Tajpejnek, amelyet saját területének tekint.

A Fehér Ház közleményében bejelentette, Biden felhatalmazta a külügyminisztert, hogy "irányítsa a védelmi minisztérium védelmi cikkeire és szolgáltatásaira, valamint katonai oktatásra és kiképzésre szánt, legfeljebb 567 millió dollár értékű összeg lehívását a Tajvannak nyújtandó segítség érdekében". További részleteket nem ismertek.

Áprilisban Biden aláírta azt a nehezen kiharcolt törvényt, amely több milliárd dollárnyi új amerikai támogatást nyújt Ukrajnának az Oroszországgal vívott háborúra, valamint Izraelnek és Tajvannak.

Tajpej korábban panaszkodott az amerikai fegyverszállítások késedelmére, többek között a korszerűsített F-14-es vadászrepülőgépek esetében.

Kína, amely a demokratikusan kormányzott Tajvant saját területének tekinti, az elmúlt öt évben fokozta a katonai és politikai nyomást, hogy érvényt szerezzen követeléseinek, amelyeket Tajpej elutasít.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Elegük van a tagországoknak az illegális migrációból

Elegük van a tagországoknak az illegális migrációból

Tizenöt tagállam, élükön Ausztriával, Dániával, Olaszországgal és Csehországgal, levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felszólította, hogy azonosítsa, dolgozza ki és javasoljon új megoldásokat az Európába irányuló irreguláris migráció megelőzésére – írja a The Guardian.
A nap kérdése

A nap kérdése

Tovább erősödhetnek Brüsszelben a patrióták a hétvégi osztrák választások után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!