2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Jemeni drónokat lőtt le egy olasz hadihajó + videó

Ellenséges országnak nyilvánították a jemeni lázadók Olaszországot, miután a dél-európai állam egyik hadihajója két drónt is lelőtt le a Vörös-tenger térségében. Róma álláspontja szerint mielőbbi megoldást kell találni a régió stabilitásának helyreállítására. Olaszországból Jánosi Dalma tudósította a HírTV-t.

  • Jemeni drónokat lőtt le egy olasz hadihajó + videó

Az olasz védelmi minisztérium kedden közölte, hogy már második sikeres akcióját hajtotta végre a haditengerészet. Hangsúlyozták, hogy kizárólag védelemből lépett fel. Tíz napja egy drónt lőtt le az olasz Caio Duilio hadihajó, most pedig további kettőt semlegesített meg. Több európai ország hadihajója is bevonult február elején a vörös – tengeri térségbe, amelyet a húszi lázadók azért vettek birtokba, hogy támogassák a gázai palesztinok ügyét.

A drónok lelövése azt bizonyítja, hogy az olasz haditengerészet az ellenségeink oldalán sorakozik fel Izrael védelmében – kommentálta az Aspides misszió akcióját a lázadók szóvivője Ansa hírügynökségnek. Úgy vélik, hogy Itália és az Izraellel szövetséges európai országok nem a konfliktus megfékezésén dolgoznak. Céljuk nem a feszültségek féken tartása, hanem kiterjesztése a Vörös – tenger teljes térségére.

A husziták bejelentették, hogy eszkalációra készülnek a ramadán hónapban. A tengeri műveletek menetét ők fogják meghatározni. Elsősorban a megszállt Palesztina fele tartó izraeli, amerikai és brit hajókat tekintik célpontjaiknak. Guido Crosetto olasz védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy elengedhetetlen az Aspides misszió jelenléte, mivel a husziták egyre nagyobb veszélyt jelentenek a kereskedelmi hajózás számára a térségben.

Már nem csak a kereskedelmi hajókat támadják, hanem a hadihajókat is. Egyre veszélyesebbek és intenzívebbek, rövid időn belül megoldást kell találni, különben a helyzet elmérgesedhet – nyilatkozta az olasz védelmi tárca vezetője, aki a konfliktus diplomáciai megoldását sürgeti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!