2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Jelentősen lecsökkent a brazil elnök támogatottsága

Jelentősen lecsökkent Jair Bolsonaro brazil elnök támogatottsága a közvéleményben alig több mint egy hónap alatt egy friss felmérés szerint, főleg a koronavírus elleni tömeges oltás késése miatt, de a többség nem akarja, hogy emiatt alkotmányosan felelősségre vonják és elmozdítsák őt hivatalából.

  • Jelentősen lecsökkent a brazil elnök támogatottsága

A koronavírusnak már 216 ezer halálos áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a járványban a második legsúlyosabb halálozási szám a világon az Egyesült Államok után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 8,8 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után. Hivatalosan hétfőn megkezdték a lakosság tömeges oltását, de oltóanyag hiánya miatt ez elakadt, ráadásul nagyon rossz időpontban, mert elkezdődött a járvány második hulláma, és Brazíliában is megjelent a vírus egy fertőzőbb változata. A lakosság egyre ingerültebb ezek miatt.

A Datafolha intézet közvélemény-kutatási eredménye szerint a megkérdezettek 40 százaléka rossznak vagy egyenesen szörnyűnek ítéli meg Bolsonaro kormányának teljesítményét, míg december elején ez az arány még csak 32 százalék volt. A megkérdezettek kevesebb mint egyharmada ítélte jónak vagy kiválónak, szemben a korábbi 37 százalékkal. A Folha de Sao Paulo című lap megállapította, hogy Bolsonaro népszerűségében ez a legnagyobb csökkenés kormányának 2019-es hivatalba lépése óta. A Datafolha egy másik felmérése szerint viszont a megkérdezettek 53 százaléka nem akarja, hogy alkotmányos felelősségre vonási eljárás alá vonják az elnököt a járvány kezelése miatt. A megkérdezettek 43 százaléka szeretné ezt.

A múlt hét végén, akárcsak a járvány elején, ismét több tüntetés volt az országban, és voltak olyan tüntető csoportok - jobb- és baloldalon egyaránt - amelyek követelik az elnök felelősségre vonását.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!